ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημο: Ο Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την παραίτησή του

11:46 - 28 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Επίσημο: Ο Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την παραίτησή του
Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε και επισήμως ότι παραιτείται επειδή η κατάσταση της υγείας του τον δυσκολεύει να λάβει τις σωστές αποφάσεις και να σταθεί ικανός να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Ο Άμπε δήλωσε πως δεν έγκειται σ’ αυτόν να ορίσει τον διάδοχό του, σχόλιο που υπογραμμίζει την αναταραχή που επικρατεί στο κυβερνών φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα σχετικά με τη διαδοχή του.

«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του πρωθυπουργού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Άμπε, εξηγώντας πως επιδεινώθηκε η ελκώδης κολίτιδα, η χρόνια ασθένεια από την οποία πάσχει.

«Η ελκώδης κολίτιδα έχει επανεμφανιστεί. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος επιδείνωσης. Δεν σκόπευα να παραιτηθώ ξαφνικά όπως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μου και να προκαλέσω προβλήματα» δήλωσε εξηγώντας τους λόγους για την παραίτησή του.

Ο Άμπε διευκρίνισε πως η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται γύρω στα μέσα του περασμένου μήνα και πως δεν θέλει το γεγονός αυτό να έχει αντίκτυπο σε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:54 - 28 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.