ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Έγκριση επείγουσας χρήσης για το υποψήφιο εμβόλιο της Sinovac

13:49 - 28 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Το υποψήφιο εμβόλιο της Sinovac Biotech για το νέο κορονοϊό φαίνεται πως έλαβε έγκριση τον Ιούλιο για επείγουσα χρήση, στα πλαίσια ενός προγράμματος για τον εμβολιασμό ομάδων υψηλού κινδύνου, όπως το υγειονομικό προσωπικό, στην Κίνα.

Παράλληλα, ο China National Biotec Group (CNBG), μια μονάδα του κρατικού φαρμακευτικού κολοσσού China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), δήλωσε επίσης πως εξασφάλισε έγκριση για επείγουσα χρήση ενός υποψήφιου εμβολίου κατά του κορονοϊού, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης WeChat την προηγούμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Κίνα έχει αρχίσει να χορηγεί πειραματικά εμβόλια κατά του κορονοϊού σε ομάδες υψηλού κινδύνου από τον Ιούλιο και ένας υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε στα κρατικά ΜΜΕ πως οι αρχές μπορεί να εξετάσουν μια ελαφρά διεύρυνση του προγράμματος επείγουσας χρήσης στην προσπάθεια να αποτρέψουν ενδεχόμενα ξεσπάσματα στη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Επισήμως, η Κίνα δεν έχει κοινοποιήσει πολλές λεπτομέρειες για το ποια υποψήφια εμβόλια έχουν δοθεί σε ανθρώπους υψηλού κινδύνου βάσει του προγράμματος επείγουσας χρήσης ούτε πόσοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

Κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν τον Ιούλιο, πριν από το πρόγραμμα επείγουσας χρήσης, πως οι υπάλληλοι σε κρατικές εταιρίες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό επιτρέπεται να λάβουν ένα από τα δύο εμβόλια που αναπτύσσει ο CNBG, ενώ ο στρατός της Κίνας έχει εγκρίνει από την πλευρά του τη χρήση του υποψήφιου εμβολίου της CanSino Biologics.

Σημειώνεται πως επτά εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι σε στάδιο τελικών δοκιμών σε όλο τον κόσμο και τέσσερα από αυτά είναι από την Κίνα.

Αλλά κανένα εμβόλιο δεν έχει περάσει ακόμη το τελικό στάδιο δοκιμών που αποδεικνύει ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό -- όροι που συνήθως πρέπει να πληρούνται προκειμένου να λάβουν κανονιστική έγκριση για μαζική χρήση. Η ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, έχει σκοτώσει περισσότερους από 800.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.