ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αργεντινή: Ρεκόρ καταγραφής με περισσότερα από 11.000 νέα κρούσματα

21:00 - 29 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Η Αργεντινή κατέγραψε την Παρασκευή αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, αφού τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 11.717, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση χαλάρωσε λίγο τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, επιτρέποντας τις συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους έως και 10 ατόμων που φορούν μάσκα.

Τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της covid-19 τέθηκαν σε ισχύ στην Αργεντινή στις 20 Μαρτίου. Τα νέα πιο χαλαρά μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον ως τις 20 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερντάντες.

Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν καταγραφεί 392.009 κρούσματα κορωνοϊού και 8.271 θάνατοι.

«Σήμερα μπορούμε να κάνουμε ένα νέο βήμα επιτρέποντας τις συγκεντρώσεις έως και 10 ατόμων σε ανοικτό χώρο, με την προϋπόθεση ότι φορούν μάσκα και τηρούν την απόσταση των δύο μέτρων. Αυτό θα ισχύει σε όλη τη χώρα», επεσήμανε ο Φερνάντες.

Ο Φερνάντες εξήγησε ότι παρόλο που τα στοιχεία για την επιδημία στο Μπουένος Άιρες είναι κάπως θετικά, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην υπόλοιπη χώρα έχει αυξηθεί.

«Πριν ενάμιση μήνα το 93% των νέων κρουσμάτων καταγραφόταν στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες. Στις άλλες επαρχίες ήταν μόλις 7%. Τώρα στις άλλες επαρχίες έχει πενταπλασιαστεί ο αριθμός αυτός και αντιπροσωπεύει το 37% του συνόλου των νέων μολύνσεων», εξήγησε ο πρόεδρος της Αργεντινής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες δήλωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να επιτρέψει στα εστιατόρια να σερβίρουν πελάτες σε εξωτερικούς χώρους και πρόσθεσε ότι οι αρχές της πόλης εξετάζουν τη σταδιακή επανέναρξη της οικοδομικής δραστηριότητας.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.