ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Με καινοτόμες τεχνολογίες καθιστούμε την Τουρκία παγκόσμιο κέντρο

22:01 - 29 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Με καινοτόμες τεχνολογίες καθιστούμε την Τουρκία παγκόσμιο κέντρο
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να γίνει ένα παγκόσμιο παραγωγικό και τεχνολογικό κέντρο, ανέφερε σε δηλώσεις του το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Anadolu.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τελετή έναρξης του MESS Technology Center στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε: "Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την Τουρκία, κέντρο τριών ηπείρων, ένα παγκόσμιο παραγωγικό και τεχνολογικό κέντρο, είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι".

Με 85 τεχνολογικά πάρκα και 1.607 ερευνητικά κέντρα, η Τουρκία είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογιών, πρόσθεσε ο Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι τουρκικές εταιρείες ξεχωρίζουν με προϊόντα υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικές τιμές και "το πιο σημαντικό, με την αξιοπιστία τους" ακόμα και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

"Ελπίζω η δυναμική που έχει αποκτήσει η Τουρκία να ενισχυθεί περαιτέρω καθώς ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας θα υποχωρεί σε παγκόσμιο επίπεδο και επιστρέφουμε και πάλι στην κανονικότητα", πρόσθεσε. 

Η Τουρκία, που κάποτε δεν μπορούσε να κάνει ένα βήμα χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πριν από 18 χρόνια, είναι σήμερα η 13 χώρα παγκοσμίως με βάση την αγοραστική δύναμη", ανέφερε και πρόσθεσε: "Είμαστε ο ηγέτης σε αγροτική παραγωγή σε ολόκληρη την Ευρώπη".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.