ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών με πλωτά μέσα στη Λαμπεντούζα

12:24 - 30 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ιταλία: Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών με πλωτά μέσα στη Λαμπεντούζα
Σχεδόν 450 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα παλιό αλιευτικό αποβιβάστηκαν τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο νησί Λαμπεντούζα, στη νότια Ιταλία, σύμφωνα με τα ιταλικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, το πλοιάριο, που είχε εντοπιστεί στα ανοικτά της Λαμπεντούζα και κινδύνευε να βυθιστεί λόγω των ισχυρών ανέμων, συνόδευσε το ιταλικό λιμενικό και η αστυνομία ως το νησί. 

Οι μετανάστες, η εθνικότητα των οποίων δεν είναι γνωστή, αποβιβάστηκαν σε μικρές ομάδες και ελέγχθηκε η θερμοκρασία τους προτού οδηγηθούν σε κέντρο υποδοχής του νησιού, στο οποίο πλέον βρίσκονται 1.500 μετανάστες, αριθμός ήδη πολύ μεγαλύτερος από όσους μπορεί να υποδεχθεί.

Σημειώνεται πως από την Παρασκευή περίπου 30 μικρά πλοιάρια, κυρίως προερχόμενα από τις ακτές της Τυνησίας, έφτασαν στη Λαμπεντούζα με περίπου 500 μετανάστες, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

Το ιταλικό λιμενικό μετέφερε επίσης στο νησί και 49 μετανάστες – κυρίως γυναίκες και παιδιά - από το διασωστικό πλοίο Louise Michel.

«Η Λαμπεντούζα δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Είτε η κυβέρνηση θα λάβει άμεσες αποφάσεις ή το νησί θα απεργήσει. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη κατάσταση, η οποία πλέον είναι πραγματικά ανυπόφορη», τόνισε ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τοτό Μαρτέλο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.