ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε σταθερά επίπεδα η μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο

11:54 - 01 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Σε σταθερά επίπεδα η μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο
Σταθερή παρέμεινε η δραστηριότητα των εργοστασίων στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, με το δείκτη υπεύθυνων προμηθειών της IHS Markit (ΡΜΙ) για τη μεταποίηση να σημειώνει ανεπαίσθητη πτώση, εναρμονισμένη με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, οι υπεύθυνοι των εργοστασίων παραμένουν ανήσυχοι για τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να πλήττει μεγάλες περιοχές του πλανήτη.

Η παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης, η οποία δεν υπέστη απότομη πτώση, όπως συνέβη στον κλάδο των υπηρεσιιών, στην κορύφωση της πανδημίας, κινήθηκε ανοδικά, για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Ο τελικός δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της IHS Markit (ΡΜΙ) για τη μεταποίηση διολίσθησε στις 51,7 μονάδες, από 51,8 τον Ιούλιο, σε ευθυγράμμιση με την προκαταρκτική εκτίμηση.

Βρίσκεται αρκετά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης που μετράει την παραγωγή αυξήθηκε στις 55,6 μονάδες από 55,3 -βρέθηκε ελαφρώς χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση για 55,7 μονάδες. Ηταν ωστόσο στο πιο υψηλό σημείο από τον Απρίλιο του 2018.

«Η παραγωγή στα εργοστάσια της ευρωζώνης ενισχύθηκε ξανά τον Αύγουστο, παρέχοντας περαιτέρω στοιχεία για ανάκαμψη της το τρίτο τρίμηνο, μετά την κατάρρευση που είδαμε στην κορύφωαση της πανδημίας Covid-19 το δεύτερο τρίμηνο», σημείωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

Σημειώνεται πως θετικά ήταν τα αποτελέσματα για τη μεταποίηση στην Κίνα, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 01 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.