ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Welt: Ο Ερντογάν διέταξε βύθιση ελληνικού πλοίου ή κατάρριψη μαχητικού

19:15 - 01 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Welt: Ο Ερντογάν διέταξε βύθιση ελληνικού πλοίου ή κατάρριψη μαχητικού
Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt, που επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές, και αναφέρει ότι πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο, βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Στο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα, υποστηρίζει πως πριν λίγες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν πολεμικό πλοίο, χωρίς όμως να υπάρξουν πολλές ανθρώπινες απώλειες.

«Εάν εξαρτιόταν από τον Τούρκο Πρόεδρο, το ναυτικό του θα είχε βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο εδώ και πολύ καιρό», αναφέρει η Welt και σημειώνει πως «αυτό ακριβώς ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από στρατηγούς πριν από λίγες ημέρες. Τους είπε - λέει - πρέπει να το κάνετε έτσι ώστε κανείς να μην σκοτωθεί στη διαδικασία. Όταν οι στρατηγοί αρνήθηκαν, κάποιος άλλος πρότεινε να καταρριφθεί ένα ελληνικό μαχητικό.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι στρατηγοί αντέδρασαν και αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις εντολές του Ερντογάν, με αποτέλεσμα να προκριθεί το σενάριο κατάρριψης ελληνικού αεροσκάφους, όπου και ο πιλότος θα είχε τη δυνατότητα να εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Ωστόσο και εδώ, τονίζει πως «οι Τούρκοι στρατηγοί αρνήθηκαν να το κάνουν κι αυτό».

jscias

Η Welt σημειώνει πως ευσεβής πόθος του Τούρκου προέδρου είναι να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, προκειμένου να τη σπρώξει σε διαπραγματεύσεις με τους δικούς του προφανώς όρους, κάτι όμως που σταμάτησε απέναντι στις αντιδράσεις των στρατηγών του και προσθέτει πως «η αλήθεια είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δεν ενδιαφέρεται πρωτίστως για το φυσικό αέριο. Η εθνικιστική του ρητορική ακολουθεί έναν εντελώς διαφορετικό υπολογισμό».

Όπως εκτιμάται από την εφημερίδα «οι κινήσεις του Ερντογάν αποσκοπούν να εξασφαλίσει την εξουσία του και να ενώσει τους Τούρκους πίσω του».

«Ο μετασχηματισμός της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η ανακάλυψη ενός φερόμενου προσοδοφόρου πεδίου φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα που είχε ήδη βρεθεί το 2004 και η κόντρα με την Ελλάδα: Όλα αυτά είναι ψηφιδωτά κομμάτια με τα οποία θέλει να αποσπάσει τον τουρκικό λαό από να στραφεί εναντίον του» και στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει, «ο Ερντογάν προκαλεί με ρητορική πολέμου, ενώ το ναυτικό πηγαίνει βήμα προς βήμα προς μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τον εταίρο του ΝΑΤΟ, Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.