ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μέρκελ ζητά εξηγήσεις από τον Πούτιν για τον Ναβάλνι

19:05 - 02 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Η Μέρκελ ζητά εξηγήσεις από τον Πούτιν για τον Ναβάλνι
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τοποθετήθηκε πολύ αυστηρά έναντι της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν για την απόπειρα δολοφονίας του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Γερμανία ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τις έρευνες προκύπτει ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε εσκεμμένα με το νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ.

Τα τεστ που έγιναν από ένα γερμανικό στρατιωτικό εργαστήριο έδειξαν ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με ουσία τύπου Νοβιτσκόκ, το οποίο χρησιμοποιούνταν από τη σοβιετική εποχή.

Η Άνγκελα Μέρκελ σε δήλωσή της μετά τις επίσημες ανακοινώσεις τόνισε πως πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας, στόχος της οποίας ήταν να τον κάνει να σιωπήσει. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολύ σοβαρά ερωτήματα που μόνο η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να απαντήσει και πρέπει να απαντήσει».

Στο μεταξύ, η Μόσχα απαντώντας στους γερμανικούς ισχυρισμούς, ανέφερε πως περιμένει την απάντηση του Βερολίνου στο αίτημα του Ρώσου εισαγγελέα.

«Περιμένουμε απάντηση στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας σχετικά με την κατάσταση γύρω από τον Ναβάλνι», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε σχόλιό του για τη δήλωση της γερμανικής κυβέρνησης.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.