Ηδιάψευση έρχεται ένα 24ωρο έπειτα από το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, που επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, ανέφερε:

«Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».

 
Ο κ. Χαμί Ακσόι, μάλιστα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο συγκεκριμένο δημοσίευμα: «Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος στηριζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η συγκεκριμένη χώρα βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσογείου και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο.

Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψεύδη, ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».
 
Στα ελληνοτουρκικά παρενέβη την Τετάρτη και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, που προτρέπει Ελλάδα και Τουρκία να ξεκινήσουν διάλογο.