ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Επιβραδύνθηκε η ανάκαμψη το τελευταίο δίμηνο

21:41 - 02 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Fed: Επιβραδύνθηκε η ανάκαμψη το τελευταίο δίμηνο
Παρά τη γενική εικόνα ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας τον Αύγουστο, πολλές Πολιτείες κατέγραψαν χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης ενώ παραμένει η ανησυχία για τον κορονοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Fed.

Όπως σημειώνεται στη λεγόμενη Beige Book, τη μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, «η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και μεταβλητότητα που προκαλεί η πανδημία, και ο αρνητικός της αντίκτυπος στην καταναλωτική και επιχειρηματική δραστηριότητα, έγιναν αισθητά σε όλη τη χώρα».

Σύμφωνα με την έκθεση, ο τομέας της μεταποίησης αναπτύχθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ άνοδο σημείωσαν και οι καταναλωτικές δαπάνες για αγορά κατοικίας και αυτοκινήτου.

Ωστόσο, οι συνολικές δαπάνες από τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές παραμένουν κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα.

Παράλληλα, κάποιες επιχειρήσεις μετατρέπουν τις προσωρινές αναστολές συμβάσεων σε απολύσεις, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης.

«Η άνοδος της δραστηριότητας που σημειώθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο επιβραδύνθηκε τους δύο τελευταίους μήνες» τόνισε σε ομιλία της την Τετάρτη η αξιωματούχος της Fed, Λορέτα Μέστερ.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:43 - 03 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.