ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Γάμοι και εκδηλώσεις ενίσχυσαν το δεύτερο κύμα της πανδημίας

21:57 - 02 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Τουρκία: Γάμοι και εκδηλώσεις ενίσχυσαν το δεύτερο κύμα της πανδημίας
Αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται η Τουρκία, λόγω ανεπαρκούς στάσης απέναντι σε γάμους και σε άλλες κοινωνικές συγκεντρώσεις, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, ενώ με ραγδαία ταχύτητα αυξάνονται καθημερινά τα νέα κρούσματα.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του έπειτα από συνεδρίαση του επιστημονικής του ομάδας για τον κορονοϊό, ο Κοτζά δήλωσε ότι η πρωτεύουσα Άγκυρα καταγράφει την ταχύτερη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων τελευταία.

Πρόσθεσε δε ότι, 29.865 νοσηλευτές έχουν προσβληθεί από τον ιό έως τώρα ενώ 52 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

«Η επιδημία συνεχίζεται ολοένα και περισσότερο. Ο ιός εξαπλώνεται σε περισσότερους ανθρώπους κάθε μέρα. Τα διαγνωστικά μας τεστ αυξάνονται καθημερινά, οι αριθμοί των νέων ασθενών μας δεν μειώνονται» υπογράμμισε.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 αυξήθηκε κατά 1.596 το τελευταίο 24ωρο, για να ανέλθει συνολικά σε 273.301, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Οι θάνατοι από τον ιό αυξήθηκαν κατά 45 κι έφθασαν τους 6.462 συνολικά, ενώ 246.876 ασθενείς έχουν αποθεραπευτεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.