ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνής καταδίκη της δηλητηρίασης Ναβάλνι

22:59 - 02 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Διεθνής καταδίκη της δηλητηρίασης Ναβάλνι

Η υπόθεση Ναβάλνι δηλητηριάζει τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ε.Ε. τόνισε ο ο επικεφαλής της ομάδας του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιπρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) της Βαυαρίας, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ειδικότερα, ο Βέμπερ έκανε λόγο για κίνδυνο των πολιτικών αντιπάλων του Πούτιν και ζητεί την άμεση συζήτηση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Ο Λευκός Οίκος δηλώνει «ιδιαίτερα ανήσυχος» για τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι είναι απολύτως μια καταδικαστέα πράξη, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με τους συμμάχους της «για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στη Ρωσία». 

«Θέλω να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη σοκαριστική και ανεύθυνη χρήση μιας τέτοιας ουσίας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και καταδίκασε τη χρήση της σοβιετικού τύπου νευροτοξικής ουσίας νόβιτσοκ.

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε επίσης τη «σοκαριστική» δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι με τον νευροτοξικό παράγοντα από την ομάδα του νόβιτσοκ και κάλεσε τη Ρωσία να ερευνήσει την υπόθεση.

Και η Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση να απαντήσει στα ερωτήματα που ανακύπτουν με την κατάσταση του Ναβάλνι.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:34 - 02 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.