ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαπραγματεύσεις για Brexit: Ανήσυχοι και απογοητευμένοι στην ΕΕ

10:57 - 03 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Διαπραγματεύσεις για Brexit: Ανήσυχοι και απογοητευμένοι στην ΕΕ
Ανήσυχοι και απογοητευμένοι δηλώνουν στην ΕΕ από τις διαπραγματεύσεις για τους Βρετανούς, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για ένα... συντεταγμένο Brexit.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Brexit της ΕΕ, Michel Barnier, κατηγόρησε το Ηνωμένο Βασίλειο ότι δεν συμμετείχε εποικοδομητικά σε διαπραγματεύσεις πριν από τις επίσημες συνομιλίες στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα.

Δεν έκρυψε την ανησυχία του και εξέφρασε την απογοήτευσή του για την πορεία των συνομιλιών.

Τα σχόλιά του υπογραμμίζουν την αυξανόμενη αγανάκτηση στις Βρυξέλλες και ασφαλώς καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολη την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί για συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας μέσα στον Οκτώβριο.

Με την Ευρώπη να προσπαθεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία το δεύτερο κύμα κορονοϊού και να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία, ένα διαζύγιο με την ΕΕ, χωρίς συμφωνία, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

Μια... χαοτική διάσπαση, όπως τη χαρακτηρίζουν, σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλουν στην ΕΕ για να κλείσουν το 2020. Συνεπώς, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με την ελπίδα πως και οι Βρετανοί θα θελήσουν τελικά να αποφύγουν μία άτακτη αποχώρηση.
 
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.