ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς: Εξ αποστάσεως και μέσω διαδικτύου λόγω… Covid-19

12:02 - 03 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς: Εξ αποστάσεως και μέσω διαδικτύου λόγω… Covid-19
Αναγκαστικά, από το σπίτι τους και ...τον υπολογιστή τους, θα εορτάσουν εφέτος οι ευρωπαίοι, τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που σ’ άλλες εποχές, συγκέντρωναν πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες στις 70.000 περίπου εκδηλώσεις, που διοργανώνονταν ανά την Ευρώπη.

Όπως με πικρία «ομολογείται» σήμερα, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την ΕΕ, οι υπάρχοντες περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθιστούν αδύνατη την επί τόπου προσέλευση του κοινού, στους χώρους των εορταστικών εκδηλώσεων και αναγκαστικά η «συμμετοχή» τους θα περιορισθεί εκ του μακρόθεν και μέσω… διαδικτύου!

Οι χιλιάδες πολιτιστικοί χώροι θα ανοίξουν, για πρώτη φορά, εικονικά τις πόρτες τους, μέσω διαδικτύου όπου, δημιουργήθηκε ήδη ένα ψηφιακό σύμπαν, με τη μορφή γκαλερί βίντεο και φωτογραφιών, εικονικές περιηγήσεις, podcast, blogs, διαδικτυακά σεμινάρια και άλλες διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Το φετινό θέμα - πολιτισμός και εκπαίδευση - καλύπτει θέματα που κυμαίνονται από το πώς οι Λατίνοι διαμορφώνουν ακόμα την καθημερινή μας ζωή έως το πώς η ψηφιακή κουλτούρα έχει αξιοποιηθεί για καλλιτεχνική έκφραση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι Ημέρες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.