ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στοπ» στην πορεία ανάκαμψης της ευρωζώνης τον Αύγουστο

12:13 - 03 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
«Στοπ» στην πορεία ανάκαμψης της ευρωζώνης τον Αύγουστο
Η ανάκαμψη της ευρωζώνης επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο μετά από την πιο απότομη «βουτιά», που έχει καταγραφεί ποτέ στην οικονομία, καθώς η ανάπτυξη του κυρίαρχου κλάδου των υπηρεσιών σχεδόν καθηλώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της IHS Markit, υποδηλώνοντας πως είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος προς την ανάκαμψη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το τελευταίο τρίμηνο η οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 12,1%, καθώς επιβλήθηκαν τα lockdowns, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους.

Δημοσκόπηση του Reuters τον περασμένο μήνα προέβλεψε ανάκαμψη αυτού του τριμήνου με ανάπτυξη 8,1%, ωστόσο ανέφερε ότι η πλήρης ανάκαμψη θα χρειαστεί δυο χρόνια ή και περισσότερο.

Ο τελικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) της IHS Markit, έκανε βουτιά στις 51,9 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 54,9 τον Ιούλιο. Ωστόσο, ήταν ελαφρώς καλύτερος από την αρχική εκτίμηση των 51,6 μονάδων.

Ο δείκτης του τομέα υπηρεσιών υποχώρησε στις 50,5 μονάδες, από 54,7. Ήταν υψηλότερος από την προκαταρκτική εκτίμηση για 50,1.

Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό, συρρίκνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.