ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με F-16 πάνω από το Αιγαίο πέταξε ο Ακάρ

16:02 - 03 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Με F-16 πάνω από το Αιγαίο πέταξε ο Ακάρ
O υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πτέραρχος Χασάν Κιουτσουκακγιούζ απογειώθηκαν με σχηματισμό τεσσάρων F-16 από τη βάση της 1ης Τακτικής Αεροπορίας στο Εσκίσεχιρ και πέταξαν πάνω από το Βόρειο Αιγαίο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Ακάρ βρέθηκε στην αεροπορική βάση συνοδευόμενος από σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, με τους αρχηγούς και των τριών κλάδων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με αφορμή την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους 2020-21 της τουρκικής αεροπορίας.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα ο Ακάρ εξαπέλυσε πυρά κατά της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, σε δηλώσεις του προς αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ακάρ ανέφερε για το Παρίσι πως «στην ανατολική Μεσόγειο έρχονται κάποιοι από αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων και κάνουν νταηλίκια και παίζουν το ρόλο του προστάτη και της ασπίδας. Θα έρθουν, και θα φύγουν όπως ήρθαν».

Απευθυνόμενος εξάλλου στις ΗΠΑ απείλησε πως «εσείς αν προσπαθείτε να αλλάξετε τις ισορροπίες αφού πήρατε την απόφαση άρσης του εμπάργκο στη νότια Κύπρο, αυτό δεν θα φέρει την ειρήνη, αλλά την σύγκρουση, δεν θα φέρει τη λύση, αλλά την μη επίλυση του ζητήματος».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:05 - 03 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.