ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Πτωτικά κινήθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Αύγουστο

15:22 - 04 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Πτωτικά κινήθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Αύγουστο
Σημάδια επιβράδυνσης κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Βρετανία τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα που επισημαίνει άλλη μία κατακόρυφη πτώση στην απασχόληση.

Ειδικότερα, ο κατασκευαστικός ΡΜΙ της Markit σημείωσε πτώση στις 54,6 μονάδες από τις 58,1 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναμενόταν βελτίωση στις 58,5 μονάδες.

Ως μία πιθανή αιτία υπολογίζεται η ύφεση του κλάδου των πολιτικών μηχανικών τον Αύγουστο, γεγονός που οδήγησε την ανάπτυξη των κατασκευών νέων κατοικιών σε χαμηλότερο ρυθμό.

"Τα τελευταία στοιχεία για του δείκτη σηματοδοτούν μια υποχώρηση για τον βρετανικό κατασκευαστικό κλάδο καθώς η ταχύτητα ανάκαμψης έχασε το ρυθμό της για πρώτη φορά από το Μάιο, που ξεκίνησε το άνοιγμα της οικονομίας", ανέφερε ο διευθυντής της Markit, Tim Moore.

Τέλος, σημειώνεται πως ο κύριος λόγος για την επιβράδυνση της κατασκευαστικής παραγωγής, ήταν ο χαμηλός ρυθμός ανταπόκρισης στα καθυστερημένα projects και οι επακόλουθες ελλείψεις νέων εργασιών για την αντικατάσταση των ολοκληρωμένων συμβολαίων τον Αύγουστο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.