ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Προωθεί διεθνή διάσκεψη με τη συμμετοχή Τουρκίας και ΝΑΤΟ

16:20 - 04 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
ΕΕ: Προωθεί διεθνή διάσκεψη με τη συμμετοχή Τουρκίας και ΝΑΤΟ
Την ιδέα μίας πολυμερούς διάσκεψης για την ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή και της Τουρκίας αποκάλυψε την Παρασκευή ο Προεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε έξι ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, μεταξύ των οποίων το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Μισέλ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ένταση στην ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Δήλωσε την απόλυτη στήριξη της Ευρώπης σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ ανέφερε πως το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, δεν θέλησε να αναφερθεί στις κυρώσεις που ενδεχομένως να ληφθούν σε βάρος της Τουρκίας.

Ο Μισέλ, ο οποίος πρόκειται να ταξιδέψει στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, πρότεινε επίσης την πραγματοποίηση μιας διεθνούς διάσκεψης για την ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων πλευρών και του ΝΑΤΟ.

Μια τέτοια διάσκεψη θα μπορούσε, σύμφωνα με τον ίδιο, να περιλάβει «όλες τις χώρες που εμπλέκονται στις διάφορες συζητήσεις για τα θαλάσσια σύνορα» στη Μεσόγειο.

«Αυτός μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκλιμάκωση στην περιοχή και για να υπάρξει ένας δίαυλος για διάλογο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προσθέτοντας ότι έχει ήδη αναφέρει την ιδέα στην Αθήνα και την Άγκυρα. «Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες, δεν μπορεί να συνεχισθεί», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.