ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Η Τουρκία θα διαλύσει χάρτες που της επιβάλλονται

18:45 - 05 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Η Τουρκία θα διαλύσει χάρτες που της επιβάλλονται
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τα μεγάλα λόγια και τις πολεμικές ιαχές, με... φόντο την ανατολική Μεσόγειο.

Κατά την ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου ήταν ξανά προκλητικός:

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται», τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας με νόημα: «Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα. Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται με κάθε τρόπο και εκφράζει σε όλες τις πλατφόρμες, τις συνεντεύξεις, και τα μηνύματά της ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να μοιραστεί ό,τι είναι δίκαιο.

Νωρίτερα, σε άλλη εκδήλωση ο Ερντογάν... θυμήθηκε τη Μικρασιατική Καταστροφή και γενικώς η Τουρκία παίζει ένα "παιχνίδι" διγλωσσίας, που ναι μεν δηλώνει πως επιδιώκει το διάλογο, αλλά παράλληλα δηλώνει έτοιμη και για... άλλους τρόπους επίλυσης των διαφορών.

Γι' αυτό και η Ελλάδα από τη μεριά της επιμένει πως δεν μπορεί να ξεκινήσει διάλογο εφόσον πρώτα δεν υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, που για τη χώρα μας προϋποθέτει την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο διάλογος παραμένει στο τραπέζι και είναι επιλογή της ελληνικής πλευράς, αλλά όχι... άνευ όρων.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 05 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.