ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΥ: Δεν είναι η τελευταία πανδημία-Στηρίξτε τη δημόσια υγεία

20:39 - 07 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
ΠΟΥ: Δεν είναι η τελευταία πανδημία-Στηρίξτε τη δημόσια υγεία
Την ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας για την αντιμετώπιση της επόμενης πανδημίας, τόνισε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, καλώντας τα κράτη να προχωρήσουν σε επενδύσεις ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

"Αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία", δήλωσε ο Τέντρος σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη, επισημαίνοντας πως "η ιστoρία μας διδάσκει ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες είναι μέρος της ζωής. Αλλά όταν έρθει η επόμενη πανδημία, ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος, περισσότερο έτοιμος από ό,τι ήταν αυτή τη φορά".

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, περισσότερα από 27,19 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως, ενώ 888.326 έχουν χάσει τη ζωή τους, από τότε που ταυτοποιήθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.

Συνομιλίες με την Ινδία για συμμετοχή στον μηχανισμό "COVAX"

Παράλληλα στη Γενεύη υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε ότι ο διεθνής οργανισμός είναι σε συνομιλίες με την Ινδία σε σχέση με την ένταξή της στον μηχανισμό "COVAX", ο οποίος διευκολύνει την αγορά, τη διανομή και την πρόσβαση σε εμβολιασμό με ισότιμο τρόπο για όλους τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

"Η Ινδία είναι σίγουρα επιλέξιμη, όπως όλες οι χώρες του κόσμου, να αποτελέσει μέρος του μηχανισμού COVAX και οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη σχετικά με αυτό", δήλωσε ο Μπρους Έιλγουορντ σε ενημέρωση του Τύπου.

Σημειώνεται πως ο ΠΟΥ και η συμμαχία για το εμβόλιο GAVI ηγούνται της προσπάθειας επιτυχίας του μηχανισμού COVAX, ωστόσο ορισμένες χώρες, που έχουν εξασφαλίσει τις προμήθειές τους μέσω διμερών συμφωνιών,όπως οι ΗΠΑ, έχουν δηλώσει ότι δε θα συμμετέχουν στο μηχανισμό COVAX.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.