ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Δεν θα μας εγκλωβίσουν με ένα νησί 10 τ.χλμ.

20:57 - 07 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Δεν θα μας εγκλωβίσουν με ένα νησί 10 τ.χλμ.
Με αναφορές σε ενδεχόμενη χρήση στρατιωτικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο ολοκλήρωσε το διάγγελμα του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση της τετράωρης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της χώρας με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις περιοχή.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε πως "όταν σπάσαμε τα παιχνίδια εκείνων που προσπάθησαν να φυλακίσουν μια χώρα με 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στις από ένα νησί 10 τ.χλμ., στις ακτές της στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν βρήκαμε κανέναν στο πλευρό μας"

Είπε, επίσης, ότι στην Κύπρο έχει πάρει νέα διάσταση η αδικία εναντίον των Τουρκοκυπρίων και ανέφερε χαρακτηριστικά πως με επίδειξη δύναμης βλέπουν πως η Τουρκία είναι διαφορετική μπροστά τους, μήνυμα που πιθανότατα απευθυνόταν στη Γαλλία.

"Σε αυτούς που αντί να κάθονται στο τραπέζι μαζί μας, αγωνίζονται με τις σπασμένες στρατιωτικές τους δυνάμεις, αφήνω την ιστορία στην άκρη και τους λέω να εξετάσουν τουλάχιστον το διπλωματικό έργο και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας τα τελευταία 4 χρόνια. Δίνουμε τόση προσοχή, καθώς διαθέτουμε την υποδομή και τη βούληση να εμπλέξουμε αποτελεσματικά κάθε μηχανισμό, από τη διπλωματία έως τη στρατιωτική εξουσία, όταν είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας", είπε ο Ερντογάν.

"Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα στην Μεσόγειο και το Αιγαίο χωρίς να μάθουν τα μαθήματά τους από την ιστορία, θα πρέπει να αποδεχτούν την αλήθεια αργά ή γρήγορα. Ελπίζω ότι δεν θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα" δήλωσε.

Πυρά της αντιπολίτευσης

Ο Φαΐζ Οζτράκ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Ερντογάν, ότι ενώ στο εσωτερικό της χώρας λέει ότι είναι παγκόσμιου βεληνεκούς ηγέτης, στην πραγματικότητα, στο εξωτερικό είναι μια ήρεμη «γατούλα».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Ακσενέρ είπε ότι η Τουρκία έχει μείνει ολομόναχη σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες εξαιτίας του εγωισμού και του τρόπου που ασκεί την εξωτερική πολιτική.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:13 - 07 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.