ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Κύπρο ο Σεργκέι Λαβρόφ - Η ατζέντα των συναντήσεων

08:20 - 08 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Στην Κύπρο ο Σεργκέι Λαβρόφ - Η ατζέντα των συναντήσεων
Την Κύπρο επισκέπτεται ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σήμερα, την ημέρα εορτασμού των Ενόπλεων Δυνάμεων στη χώρα.

Η επίσκεψη Λαβρόφ στην Κύπρο πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή, καθώς πέραν από τα πολλά ανοικτά μέτωπα και τις εντάσεις, γίνονται και κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα. 

Το πρόγραμμα

Στις 9 το πρωί αναμένεται η άφιξη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον οποίον αμέσως μετά θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση.

Στις 09:15 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρασημοφορήσει τον κ. Λαβρόφ με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου Γ', στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στις 09:30 θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Κύπρου - Ρωσίας.

Στις 11:00 ο Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στο υπουργείο Εξωτερικών και θα έχουν συνομιλίες. Στις 12:20 οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών για τα έτη 2021-2022, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δηλώσεις των κ.κ. Χριστοδουλίδη και Λαβρόφ προς τα ΜΜΕ αναμένονται στις 12:30 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο της Κύπρου», ο Λαβρόφ εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συμβάλει στη διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Τουρκίας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.