ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λουκασένκο: Μετά τη Λευκορωσία έπεται η κρίση στη Ρωσία

20:57 - 08 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Λουκασένκο: Μετά τη Λευκορωσία έπεται η κρίση στη Ρωσία
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλέξάντρ Λουκασένκο σε συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι μπορεί να έμεινε λίγο παραπάνω στην εξουσία και ότι ίσως πολλοί να τον βαρέθηκαν.

Τόνισε ωστόσο, ότι και στην Ρωσία μπορεί να οξυνθεί η πολιτική κατάσταση, όπως γίνεται τώρα στην Λευκορωσία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αν τώρα καταρρεύσει η Λευκορωσία η επόμενη θα είναι η Ρωσία».

«Μην χαλαρώνετε. Και στην χώρα σας σύντομα (μπορούν να συμβούν) ορισμένες πολιτικές εξελίξεις που να είναι πανομοιότυπες. Ξέρετε που καταλήξαμε μαζί με το ρωσικό κατεστημένο και την ρωσική ηγεσία; Εάν σήμερα η Λευκορωσία καταρρεύσει, η επόμενη θα είναι η Ρωσία», δήλωσε ο Λουκασένκο απευθυνόμενος στους Ρώσους πολίτες μέσω των Ρώσων δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας επέρριψε στις ΗΠΑ τις ευθύνες για την διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Λευκορωσία και προσέθεσε ότι οι ταραχές που γίνονται στην Αμερική είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης των τεχνολογιών, τις οποίες η Ουάσιγκτον χρησιμοποίησε για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση σε άλλες χώρες.

Παράλληλα, τη διασφάλιση της άμεσης απελευθέρωσης των πολιτικών κρατουμένων αναμένει από τις αρχές της Λευκορωσίας η Κομισιόν, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή που εξέδωσε τη Δευτέρα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ. 

Όπως αναφέρεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "καταδικάζει έντονα τις αδιαλείπτως αυθαίρετες και ανεξήγητες συλλήψεις και κρατήσεις για πολιτικούς λόγους στη Λευκορωσία που γίνονται από την έναρξη της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.