ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Βουλευτές κατηγορούν την πολιτική της ΕΕ για τη Μόρια

21:51 - 09 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Γερμανία: Βουλευτές κατηγορούν την πολιτική της ΕΕ για τη Μόρια
Πυρά εξαπέλυσε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, το κόμμα των Πρασίνων κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την κατάσταση στη Μόρια με αφορμή την καταστροφή από τις φλόγες του καταυλισμού.

Ειδικότερα, η βουλευτής των Πρασίνων και εκπρόσωπος του κόμματος στη Bundestag για θέματα προσφυγικής πολιτικής, Λουίζε Άμτσμπεργκ, επισήμανε ότι η ευθύνη για την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας βαραίνει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ήταν σαφές ότι οι άνθρωποι θα πανικοβληθούν μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Οι συνθήκες υγείας και υγιεινής είναι άθλιες, οι άνθρωποι δεν ήταν ποτέ σε θέση να προστατευτούν επαρκώς από τον ιό», δήλωσε η Άμτσμπεργκ στην (ελβετική) ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων Watson.

Επιπλέον, η Πράσινη πολιτικός εξαπολύει σοβαρές κατηγορίες εναντίον των συγκυβερνώντων κομμάτων: «Για μήνες ασκούμε πίεση στην Χριστιανοδημοκρατική / Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) να βοηθήσουν στην κατανομή των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δίστασε και κρύφτηκε πίσω από την αδράνεια άλλων κρατών μελών της Ε.Ε.», τόνισε.

Η Άμτσμπεργκ ζητά τώρα να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από την Μόρια: «Η Γερμανία πρέπει αμέσως να προετοιμαστεί για την υποδοχή των προσφύγων από την Ελλάδα. Αναμένω από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναλάβει άμεση δράση και να υποστηρίξει την Ελλάδα με όλα τα διαθέσιμα μέσα», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.