ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποδείξεις για τα θαλάσσια σύνορα κάνει στην ΕΕ ο Τσαβούσογλου

20:29 - 10 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Υποδείξεις για τα θαλάσσια σύνορα κάνει στην ΕΕ ο Τσαβούσογλου
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δικαιοδοσία όσον αφορά τα θαλάσσια σύνορα και πρέπει να παραμείνει ουδέτερη στη διαμάχη της Τουρκίας με την Ελλάδα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο κ. Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για έναν διάλογο «χωρίς προϋποθέσεις» με την Ελλάδα. 

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία υποστήριξε τις προσπάθειες μεσολάβησης της Γερμανίας και πως ο ίδιος συμφώνησε να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. «Ωστόσο, η ελληνική πλευρά αρνήθηκε» συμπλήρωσε.

«Ανταποκριθήκαμε θετικά στην ανακοίνωση από τον γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στις 3 Σεπτεμβρίου. Όμως η Ελλάδα είπε "ναι" στην αρχή, αλλά ύστερα από την εξήγηση του γενικού γραμματέα είπαν "όχι"».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Τουρκίας, ο ίδιος τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις. Αλλά αν η Ελλάδα επιμείνει, τότε επιμένουμε και στις προϋποθέσεις μας».

{https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1304084992918786048}

Τελευταία τροποποίηση στις 20:35 - 10 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.