ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κύπρος δέχεται κατηγορίες ότι μπλοκάρει τις κυρώσεις στη Λευκορωσία

20:42 - 10 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Η Κύπρος δέχεται κατηγορίες ότι μπλοκάρει τις κυρώσεις στη Λευκορωσία
Κριτική εναντίον της Κύπρου ασκεί, σύμφωνα με το Reuters, μερίδα Ευρωπαίων διπλωματών, καθώς η χώρα δεν έχει ακόμη εγκρίνει τις κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με κυπριακή πηγή, η Λευκωσία τάσσεται υπέρ των κυρώσεων, ωστόσο, έχει ζητήσει χρόνο για να τις μελετήσει, ενώ αρνείται κατηγορηματικά τη διασύνδεση των δύο διαδικασιών που αφορούν στη Λευκορωσία και στην Τουρκία.

Όπως ωστόσο αναφέρει το Reuters, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες θεωρούν ότι η Λευκωσία επιχειρεί με την στάση της να ασκήσει πίεση προς τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να συμφωνήσουν για την επιβολή παρόμοιων κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας και μεταφέρει άποψη Ευρωπαίου διπλωμάτη, σύμφωνα με την οποία η στάση της Κύπρου είναι δηλωτική της απόγνωσης στην οποία βρίσκεται η χώρα, εκτιμώντας ότι δεν ενεργεί κακόβουλα.

Επίσης, το πρακτορείο αναφέρει ότι η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων εντός της Ε.Ε. ως προς τη διαχείριση του θέματος έχει δημιουργήσει μεγάλη απογοήτευση στις Βρυξέλλες, ενώ επικαλούμενο διπλωματική πηγή, σημειώνει ότι η τουρκοκυπριακή διαμάχη αυξάνει τη δυσπιστία των διπλωματικών κύκλων για την αξιοπιστία της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.

Φαίνεται πως εντός της Ε.Ε. κυριαρχεί το μοτίβο των δύο μέτρων και δύο σταθμών για το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας και της Λευκορωσίας και αυτό αποδείχθηκε έτι μία φορά με την κριτική των Ευρωπαίων διπλωματών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.