ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουρτς: Αίτημα για διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας

15:13 - 11 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Κουρτς: Αίτημα για διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας
Αντικείμενο συζήτησης σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αυστριακού καγκελάριου, Σεμπάστιαν Κουρτς, της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έγιναν οι τουρκικές παραβιάσεις και η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ειδικότερα, από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη σημειώνεται, ότι στην τηλεδιάσκεψη η Αυστρία ζήτησε και πάλι να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία, αίτημα, που σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει, και η Σλοβακία.

Σύμφωνα με μήνυμα που ανήρτησε ο Κουρτς στο Twitter, συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα.

'Αλλες τρέχουσες κρίσεις, όπως η κατάσταση στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια στη Λέσβο, η νέα διαμάχη σχετικά με τη συμφωνία Brexit, η κατάσταση στη Λευκορωσία ή η υπόθεση του Ρώσου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δεν υπήρξαν θέματα της τηλεδιάσκεψης και, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, δεν θα τεθούν κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Σε πρόσφατες συνέντευξεις του, ο Αυστριακός καγκελάριος σχολίασε την εργαλειοποίηση από την Τουρκία των μεταναστών, ως όπλο κατά της Ευρώπης, αλλά και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου απέναντι στην Ελλάδα με γεωτρήσεις σε ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, ο ίδιος προειδοποιούσε πως "εάν τα δεχόμαστε όλα, εάν δεν είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, τότε αυτό θα επιτρέψει σε κάποιον σαν τον Ερντογάν να συνεχίζει, και να υπερβαίνει διαρκώς τα όρια, και κάτι τέτοιο δημιουργεί μεσοπρόθεσμους κινδύνους".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.