ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντονμέζ κατά Μακρόν: Θα πληρώσουν όσοι το «παίζουν ηγέτες» στη Μεσόγειο

16:12 - 12 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Ντονμέζ κατά Μακρόν: Θα πληρώσουν όσοι το «παίζουν ηγέτες» στη Μεσόγειο
Πυρά κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, εξαιτίας των δηλώσεων του πρώτου από τη συνάντηση της MED7 στην Κορσική.

Ειδικότερα, ο Ντονμέζ απείλησε όσους «το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν έχουν στην ουσία κανένα δικαίωμα» ότι θα πληρώσουν το τίμημα για την προκλητική συμπεριφορά τους, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά του Μακρόν.

Ο Τούρκος ΥΠΕΝ προχώρησε ακόμη σε προβοκατόρικες δηλώσεις σε σχέση με τις έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας «ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα για τις έρευνες τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακρόν είχε πάρει ξεκάθαρη θέση για τα ελληνοτουρκικά και να καλούσε την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, κατά την έναρξη της MED7 την περασμένη Πέμπτη.

Ειδικότερα, ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε, αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, πως η Ευρώπη «δεν δέχεται μονομερείς κινήσεις (αναφορικά με το τουρκολυβικό μνημόνιο). Στόχος μας είναι μια συμφωνία. Θέλουμε σαν Ευρώπη να έχουμε κοινή θέση, ώστε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέλουμε να έχουμε σαφήνεια, πρέπει να έχουμε πιο σαφή φωνή».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 12 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.