ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Οι συνεχείς επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές είναι ζωτικής σημασίας

17:46 - 13 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Λαγκάρντ: Οι συνεχείς επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές είναι ζωτικής σημασίας
«Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πρέπει να επιμείνουν στην επεκτατική τους πολιτική, προκειμένου να συνδράμουν στην ανάκαμψη από την ιστορική ύφεση που προκάλεσε η πανδημία» δήλωσε την Κυριακή η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η εμπιστοσύνη στον ιδιωτικό τομέα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εμπιστοσύνη στις δημοσιονομικές πολιτικές», σημείωσε η Λαγκάρντ στην Ετήσια Σύνοδο του Συμβουλίου των Διοικητών των Αραβικών Κεντρικών Τραπεζών.

«Οι συνεχείς επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή υπερβολικής απώλειας θέσεων εργασίας και τη στήριξη των εισοδημάτων των νοικοκυριών έως ότου η οικονομική ανάκαμψη είναι πιο ισχυρή», συμπλήρωσε.

«Η διατήρηση των προγραμμάτων στήριξης εργασίας είναι ζωτικής σημασίας για να αποφευχθεί η απότομη αύξηση της ανεργίας αργότερα εντός του έτους», ανέφερε επίσης.

Επιπλέον, η Λαγκάρντ ζήτησε εκ νέου να υπάρξει μια τελική συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πρόσθεσε πως από την πλευρά της η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσαρμόσει όλα τα μέσα της όπως απαιτείται, καθώς δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό.

{https://twitter.com/Lagarde/status/1305091752324456448}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.