ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Προεκλογικές συγκεντρώσεις παρά τις ενστάσεις των αρχών

08:54 - 14 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Τραμπ: Προεκλογικές συγκεντρώσεις παρά τις ενστάσεις των αρχών
Αψηφώντας την εντολή των αρχών, τις προειδοποιήσεις των επαγγελματιών δημόσιας υγείας και τους κινδύνους της πανδημίας του κορονοϊού, ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση σε κλειστό χώρο.

Ειδικότερα, η εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου εμφάνισε το ράλι στο Χέντερσον στη Νεβάδα ως μια ευκαιρία για τους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα να ασκήσουν το δικαίωμα τους για ειρηνική συνάθροιση σύμφωνα με την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ.

«Αν μπορούν δεκάδες χιλιάδες άτομα να διαμαρτύρονται στους δρόμους, να τζογάρουν σε ένα καζίνο ή να καίνε μικρές επιχειρήσεις σε ταραχές, μπορείτε να συναθροίζεστε ειρηνικά σύμφωνα με την Πρώτη Τροπολογία για να ακούσετε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Τιμ Μάρτοφ, εκπρόσωπος της εκστρατείας Τραμπ σε ανακοίνωσή του.

Η προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου ανέφερε ότι θα διενεργούνται θερμομετρήσεις σε όσους προσέρχονται στη συγκέντρωση, θα δίνονται μάσκες και αντισηπτικά χεριών, αν και οι συμμετέχοντες στις συγκεντρώσεις Τραμπ συνήθως δεν φορούν μάσκες.

Το ράλι στον χώρο μιας βιομηχανικής εγκατάστασης το Χέντερσον της Νεβάδας προγραμματίστηκε ενώ οι ΗΠΑ πλησιάζουν τις 200.000 θανάτους από την πανδημία (τουλάχιστον 193.000 σήμερα) και θα γίνει κατά παράβαση των εντολών των τοπικών αρχών που απαγορεύουν τις συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Η Κάθλιν Ρίτσαρντς, εκπρόσωπος της πόλης του Χέντερσον, δήλωσε στο CNN ότι η συγκέντρωση παραβιάζει τις εντολές της Πολιτείας κατά της Covid-19 και πως ο ιδιοκτήτης της βιομηχανικής εγκατάστασης που θα φιλοξενήσει το ράλι ενδέχεται να χάσει την άδεια άσκησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται πως το τελευταίο προεκλογικό ράλι του Τραμπ σε κλειστό χώρο έγινε στην Τάλσα της Οκλαχόμα. Μετά από αυτό, η πόλη κατέγραψε άνοδο κρουσμάτων της Covid-19.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.