ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Δεν θα μας επιβληθούν κυρώσεις-Παραμένουμε ανοιχτοί για διάλογο

10:59 - 14 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Τσαβούσογλου: Δεν θα μας επιβληθούν κυρώσεις-Παραμένουμε ανοιχτοί για διάλογο
Την πεποίθηση του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στην Άγκυρα για την Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα σε συνέντευξή του στο NTV, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις, ενώ σε σχέση με την αγκυροβόληση του Oruc Reis, ανοιχτά της Αττάλειας, επεσήμανε πως πρόκειται για τη συνήθη συντήρηση στην οποία υποβάλλεται.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν οπισθοχώρησε σε ό,τι αφορά τα σχέδιά της στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας εκ νέου λόγο για «μαξιμαλιστικές θέσεις» της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τόνισε δε πως οι εντάσεις δε θα σταματήσουν αν η Αθήνα δεν εγκαταλείψει την επιμονή της στον χάρτη της Σεβίλλης.

Επίσης σχολίασε ότι δύο γειτονικές χώρες μπορούν να έχουν άμεσες επαφές, ωστόσο συμπλήρωσε ότι αν η Ελλάδα επιμείνει στις προϋποθέσεις, τότε θα υπάρξουν προϋποθέσεις και από πλευράς Άγκυρας.

Τέλος, επιτέθηκε εκ νέου στη Γαλλία, καταλογίζοντάς της ότι επιθυμεί να αυτοανακηρυχθεί ηγέτιδα δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ χαρακτήρισε ανέντιμο τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:15 - 14 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.