ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Η Ρωσία χορηγεί δάνειο $1,5 δισ. στη Λευκορωσία

17:13 - 14 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Πούτιν: Η Ρωσία χορηγεί δάνειο $1,5 δισ. στη Λευκορωσία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ότι η Ρωσία θα χορηγήσει στην Λευκορωσία δάνειο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Μινσκ, τονίζοντας παράλληλα ότι ο λαός της Λευκορωσίας θα πρέπει να επιλύσει την κρίση χωρίς την επέμβαση ξένων δυνάμεων.

Ο Πούτιν σε δηλώσεις του από τις συνομιλίες που είχε στο Σότσι, οι οποίες μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, εξέφρασε την άποψη ότι η πρόταση του Λουκασένκο για συνταγματική αναθεώρηση ήταν λογική και επίκαιρη.

Όπως θυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα τέλη Αυγούστου ο Λουκασένκο είχε δηλώσει ότι η Λευκορωσία θα διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία για την αναχρηματοδότηση του κρατικού χρέους της χώρας του με δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ είχε δηλώσει στη συνέχεια ότι μεταξύ των δύο υπουργείων συζητούνται οι όροι και το ύψος του δανείου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Λευκορωσίας Γιούρι Σελιβέρστοφ είχε δηλώσει ότι το τρέχον έτος η Λευκορωσία πρέπει να αποπληρώσει ποσό ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 2 δισ. δολάρια έχουν ήδη αποπληρωθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της Λευκορωσίας, τον Ιούλιο του 2020 το χρέος της Λευκορωσίας ανέρχονταν στα 18 δισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.