ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γερμανία σχεδιάζει να υποδεχθεί 1.500 ακόμη πρόσφυγες

12:43 - 15 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Η Γερμανία σχεδιάζει να υποδεχθεί 1.500 ακόμη πρόσφυγες
Περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα για το προσφυγικό υπόσχεται η Γερμανία, με την Άνγκελα Μέρκελ να εισηγείται την απορρόφηση 1.500 προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεχόφερ, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων συμφώνησαν να πάρουν πρόσφυγες από τη Μόρια.

Οι πρόσφυγες που θα υποδεχθεί η ευρωπαϊκή χώρα θα είναι οικογένειες με παιδιά.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού NTV, από τότε που κάηκε η Μόρια παραμένει το ερώτημα σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι. 

Λίγο μετά την πυρκαγιά, η Γερμανία και εννέα άλλες χώρες της Ε.Ε. ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν 400 ανήλικους πρόσφυγες, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι στη Γερμανία, αρκετές ομοσπονδιακές πολιτείες, καθώς και πόλεις και δήμοι είχαν δηλώσει την προθυμία τους να δεχτούν περαιτέρω πρόσφυγες.

Ωστόσο, ο Γερμανός ΥΠΕΣ ήταν διστακτικός, καθώς δεν ήθελε η Γερμανία να είναι μόνη της σε αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με το NTV, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν και άλλες χώρες της Ε.Ε. θα υποδεχθούν μετανάστες από τη Λέσβο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.