ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν:Στόχος να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος

12:18 - 16 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Κομισιόν:Στόχος να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος
Φιλόδοξους στόχους έθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά την ομιλία της την Τετάρτη ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας την ανάγκη οι 27 χώρες του μπλοκ να καταστούν πιο ανθεκτικές στις μελλοντικές κρίσεις.

Ειδικότερα, η φον ντερ Λάινεν διπλασίασε σχεδόν τον πήχη για τους ήδη εμβληματικούς στόχους που έθεσε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσίαζοντας ένα σχέδιο μείωσης των εκπομπών αερίων στην ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε μεγαλύτερες επενδύσεις στην τεχνολογία ώστε η Ευρώπη να ανταγωνιστεί πιο έντονα την ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με τους περιβαλλοντικούς στόχους, η θέση της προέδρου της Κομισιόν προβλέπει μείωση κατά τουλάχιστον 55% από τα επίπεδα του 1990, έως το 2030, από τον υπάρχοντα στόχο του 40%.

Όπως τόνισαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι η επικεφαλής της Κομισιόν θεωρεί ότι αυτοί οι 2 πυλώνες είναι το κλειδί για την οικονομική και πολιτική επιβίωση της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ πλήττεται εδώ και χρόνια από κρίσεις, από την οικονομική κατάρρευση του 2008 έως τις αντιπαραθέσεις αναφορικά με το μεταναστευτικό και την παρατεταμένη ιστορία της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Όμως τον Ιούλιο κατέληξαν σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, μια πρωτοφανή πράξη αλληλεγγύης σε σχεδόν 7 δεκαετίες της ιστορίας της ΕΕ.

Η φον ντερ Λάινεν τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλία της  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι «αυτή είναι η στιγμή για την Ευρώπη να εμπιστευθεί ο ένας τον άλλον και να παραμείνουμε ενωμένοι».

«Είναι η στιγμή για την Ευρώπη να οδηγήσει το δρόμο από αυτήν την εύθραυστη πραγματικότητα σε μία νέα», πρόσθεσε.

«Το λέω αυτό γιατί τους τελευταίους μήνες ανακαλύψαμε ξανά την αξία αυτού που θεωρούμε κοινή λογική. Μετατρέψαμε τον φόβο και τις διαφορές μεταξύ των κρατών μελών σε εμπιστοσύνη για την Ένωσή μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:29 - 16 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.