ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Ξεκινά δοκιμές Φάσης III κινεζικού πειραματικού εμβολίου

14:19 - 16 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Τουρκία: Ξεκινά δοκιμές Φάσης III κινεζικού πειραματικού εμβολίου
Kλινικές δοκιμές τρίτης φάσης θα ξεκινήσουν στην Τουρκία με το πειραματικό εμβόλιο της κινεζικής Sinovac Biotech κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το CNN Turk, το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε 1.200 έως 1.300 μέλη του υγειονομικού προσωπικού τις προσεχείς 10 ημέρες, ενώ μία δεύτερη δόση θα χορηγηθεί 14 ημέρες μετά την πρώτη.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα σταλούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα  το πειραματικό εμβόλιο θα χορηγηθεί αργότερα σε εθελοντές με χρόνιες παθήσεις, με στόχο τον εμβολιασμό έως 13.000 ατόμων.

Από την πλευρά του το τουρκικό υπουργείο Υγείας δεν σχολίασε τις πληροφορίες αυτές, με τον υπουργό Υγείας, Φαρετίν Κοτσά, να πρόκειται να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου αργότερα εντός της ημέρας.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την εκκίνηση δοκιμών της Φάσης ΙΙΙ του κινεζικού πειραματικού εμβολίου, καθώς και του εμβολίου που αναπτύσσεται από την Pfizer. Η αίτηση της Ρωσίας για την διεξαγωγή κλινικών δοκιμών της Φάσης III για το δικό της πειραματικό εμβόλιο αξιολογείται και η απόφαση είναι πιθανό να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 16 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.