ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Χαμηλότερες των προβλέψεων οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο

15:59 - 16 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Χαμηλότερες των προβλέψεων οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο
Λιγότερα από το αναμενόμενο ξόδεψαν οι καταναλωτές στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, με τις λιανικές πωλήσεις να σημειώνουν μικρότερη άνοδο απ' ότι τον Ιούλιο, σε μια ένδειξη επιβράδυνσης της οικονομικής ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,6% τον περασμένο μήνα, με τις προβλέψεις των οικονομολόγων να μιλούν για αύξηση 1%. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, δημιουργούν εικόνα επιβράδυνσης της ανάπτυξης, συγκριτικά με την αύξηση 1,2% του Ιουλίου.

Εξαιρουμένων των αγορών αυτοκινήτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7%, κάτι που επίσης απέχει από τις προβλέψεις για αύξηση 1%.

Συνολικά, η αύξηση του Αυγούστου ήταν η τέταρτη συνεχόμενη αύξηση από τον Απρίλιο, με τα στοιχεία λιανικής πώλησης είναι από τους λίγους οικονομικούς δείκτες που δείχνουν σχήμα V μέσω της πανδημίας. 

Ωστόσο, ο ρυθμός ανάκαμψης των λιανικών πωλήσεων επιβραδύνθηκε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, καθώς τα προγράμματα τόνωσης περιορίστηκαν και οι Αμερικανοί παρέμειναν προσεκτικοί για την έκθεση σε οικονομικούς κινδύνους

Η επιβράδυνση των λιανικών πωλήσεων του Αυγούστου έρχεται καθώς το Κογκρέσο παραμένει σε αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για ένα δεύτερο μέτρο τόνωσης. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ένα νέο πακέτο θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 2,2 τρισ. δολάρια σε δαπάνες στήριξης, ενώ ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι δεν θα υπογράψει νομοσχέδιο με περισσότερα από 1,3 τρισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.