ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pejčinović Burić: Να μην καταστρέψει ο Covid-19 αξίες και αρχές

12:35 - 17 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Pejčinović Burić: Να μην καταστρέψει ο Covid-19 αξίες και αρχές
Με σημερινό της μήνυμα από το Στρασβούργο, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić ζήτησε αυξημένη πολυμερή συνεργασία, μεταξύ των κρατών μελών του οργανισμού για να ενισχύσουν την ετοιμότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας βάσει κοινών αρχών και βέλτιστων πρακτικών.

Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία της, στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και στα 47 κράτη μέλη του Οργανισμού, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι «η πανδημία COVID-19 επηρεάζει σημαντικά τα συστήματα υγείας μας. Η πρόβλεψη των προκλήσεων και η αξιολόγηση των απαιτούμενων ικανοτήτων απαιτεί αποτελεσματική διαχείριση σύμφωνα με ηθικές αρχές και σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

«Ο ιός συνεχίζει να καταστρέφει ζωές. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τον σταματήσουμε, αλλά και να τον αποτρέψουμε από την καταστροφή των αξιών και των αρχών μας. Η αλληλεγγύη και οι πολυμερείς απαντήσεις είναι απαραίτητες καθώς αντιμετωπίζουμε την τρέχουσα κρίση», υπογράμμισε.

Η δράση που προτάθηκε, θα προωθήσει και θα αναπτύξει περαιτέρω τα κοινά ευρωπαϊκά πρότυπα που κατοχυρώνονται στις συμβάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, της Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και της Βιοϊατρικής («Σύμβαση του Οβιέδο»), της Σύμβασης σχετικά με την εκπόνηση μιας ευρωπαϊκής φαρμακοποιίας και τη Σύμβαση για την παραχάραξη ιατρικών προϊόντων και παρόμοια εγκλήματα που συνεπάγονται απειλές για τη δημόσια υγεία («Σύμβαση MEDICRIME»).

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 17 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.