ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λευκορωσία: Κοινό ανακοινωθέν 29 χωρών για καταγγελίες διακοπών πρόσβασης διαδικτύου

09:40 - 18 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Λευκορωσία: Κοινό ανακοινωθέν 29 χωρών για καταγγελίες διακοπών πρόσβασης διαδικτύου
Είκοσι εννέα συνολικά χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ελλάδας, καταδικάζουν, με κοινό ανακοινωθέν, τις καταγγελλόμενες διακοπές πρόσβασης στο διαδίκτυο στη Λευκορωσία, μετά από τις "νοθευμένες" προεδρικές εκλογές που έγιναν στη χώρα αυτή τον περασμένο μήνα.

Ειδικότερα, "οι διακοπές στην πρόσβαση, ο αποκλεισμός ή το φιλτράρισμα υπηρεσιών περιορίζουν αναιτιολόγητα το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης και των ελευθεριών του συνεταιρίζεσθαι και της έκφρασης, ειδικά όταν στερούνται διαδικαστικής δικαιοσύνης και διαφάνειας", ανέφερε το κοινό ανακοινωθέν των 29 χωρών που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Καλούμε την κυβέρνηση της Λευκορωσίας να σεβαστεί τον χώρο δράσης της κοινωνίας πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου", τονίζει το κείμενο.

Σημειώνεται πως μεταξύ των χωρών που υπογράφουν το ανακοινωθέν συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ουκρανία, η Πολωνία, η Ελλάδα και η Κύπρος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.