ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ: Καμία δουλειά δεν έχει η ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο

13:59 - 18 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Ακάρ: Καμία δουλειά δεν έχει η ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο
Τη δυσαρέσκεια του για την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου εξέφρασε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην περιοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε πως "η Ε.Ε. δεν έχει την αρμοδιότητα να βάζει ή να αλλάζει τους κανόνες, ή να διαμορφώνει σύνορα", κατηγορώντας παράλληλα την Ελλάδα ότι καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις βάζοντας προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις προσπάθειες που γίνονται σε επίπεδο NATO, ο Ακάρ ανέφερε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να επιβραδύνει την επίλυση του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου, βάζοντας προϋποθέσεις, ενώ από την πλευρά της η Τουρκία είναι υπέρ των συναντήσεων

Τέλος, έστρεψε και πάλι τα πυρά του κατά του Γάλλου προέδρου Μακρόν, επισημαίνοντας ότι ρίχνει βενζίνη στη φωτιά, δυσχεραίνοντας την επίλυση των προβλημάτων.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις Ακάρ έρχονται λίγο μετά τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου για τις προετοιμασίες της ΕΕ ενόψει της συνόδου κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα, με κεντρικό θέμα τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου και την τουρκική προκλητικότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.