ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας λόγω... Τουρκίας

16:27 - 18 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Κύπρος: Μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας λόγω... Τουρκίας
Η Κύπρος απειλεί να μπλοκάρει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκορωσία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Λευκωσία αντιδρά στην άρνηση της ΕΕ να επιβάλλει αντίστοιχες κυρώσεις στην Τουρκία.

Η κυπριακή στάση έχει «απογοητεύσει» διπλωμάτες της ΕΕ, ενώ διπλωματικές πηγές δηλώνουν στον Guardian ότι το θέμα είναι «σοβαρό».

Η Λευκωσία «κρατά βασικά τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας όμηρο», υποστηρίζουν, προσθέτουν πως «όλοι είναι θυμωμένοι, όλοι είναι ενοχλημένοι» και σημειώνουν ότι «αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες (για την Κύπρο)».

Τι περιλαμβάνουν οι κυρώσεις

Τα μέτρα κατά της κυβέρνησης Λουκασένκο περιλαμβάνουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών σε 40 αξιωματούχους και ελπίζεται ότι θα επικυρωθούν στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων της Δευτέρας.

Η εφημερίδα παραθέτει επίσης δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παροτρύνοντας την ΕΕ να χρησιμοποιήσει τα μέσα που διαθέτει για να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειές της.

Αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα ότι «πολλοί ηγέτες της ΕΕ αντιτίθενται στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων επί της Τουρκίας».

Η Γερμανία, η οποία μεσολαβεί μεταξύ Τουρκίας, Κύπρου και Ελλάδας, είναι ιδιαίτερα πρόθυμη να αποφύγει την κλιμάκωση των εντάσεων με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει η εφημερίδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:32 - 18 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.