ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδονησία: Χρηματοδότηση υποδομών και επενδύσεων μέσω συμφωνίας με ΗΠΑ

12:26 - 19 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Ινδονησία: Χρηματοδότηση υποδομών και επενδύσεων μέσω συμφωνίας με ΗΠΑ
Συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ενίσχυση της χρηματοδότησης υποδομών μέσω επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα, υπέγραψε την Παρασκευή η Ινδονησία, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών των δύο χωρών.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Στίβεν Μνούτσιν, υπέγραψε τη συμφωνία με τον υπουργό Οικονομικών της Ινδονησίας, Sri Mulyani Indrawati, την Παρασκευή, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Ινδονησίας, Rahayu Puspasari, σχολίασε σε δική της δήλωση ότι η συμφωνία θα ενισχύσει την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στο στόχο της «μείωσης των εμποδίων στις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα σε υποδομές».

Η Puspasari πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα συμβάλει επίσης στη βελτίωση της ικανότητας ανακύκλωσης περιουσιακών στοιχείων, της εκτίμησης επιπτώσεων για τη χρηματοδότηση που έχει ήδη δοθεί και της πιστωτικής ενίσχυσης.

«Η δέσμευση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για την περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού, καθώς συμπληρώνει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες στο πλαίσιο της Ενίσχυσης Ανάπτυξης μέσω Ενέργειας (Ασία EDGE) και του Δικτύου Συναλλαγών και Βοήθειας Υποδομών (ITAN)», δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.