ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Δικαστικό φρένο στην εντολή Τραμπ για μπλοκάρισμα του WeChat

17:49 - 20 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Δικαστικό φρένο στην εντολή Τραμπ για μπλοκάρισμα του WeChat
Την απόφαση του υπουργείου Εμπορίου, η οποία ζητούσε από την Apple και την Alphabet της Google, να απομακρύνουν την κινεζική εφαρμογή WeChat της Tencent Holdings από τις πλατφόρμες τους, μπλόκαρε δικαστής στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικαστή Laurel Beeler από την Καλιφόρνια, οι χρήστες του WeChat που κατέθεσαν αγωγή "έχουν εκφράσει σοβαρά ερωτήματα ως προς το βάσιμο της αξίωσης τους αναφορικά με την Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος”.

Όπως μεταδίδει το CNBC, την Παρασκευή το υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε εντολή για να μπλοκάρει το κατέβασμα του συγκεκριμένου app για λόγους εθνικής ασφαλείας, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης με παρέμβαση του ζήτησε από τη δικαστή Beeler να μην μπλοκάρει την εντολή του υπ. Εμπορείου.

Την εφαρμογή WeChat χρησιμοποιούν περί τους 19 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ σε καθημερινή βάση. Παράλληλα το app είναι πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους Κινέζους φοιτητές, σε Αμερικανούς που ζουν στην Κίνα και σε Αμερικανούς που έχουν προσωπικές ή εμπορικές επαφές με την Κίνα.

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέφρασε την απογοήτευση του για το μπλόκο της δικαστού Beeler, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την αποφασιστικότητα που έχει επιδείξει ο πρόεδρος Τραμπ στην αντιμετώπιση των κινδύνων για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Michael Bien, δικηγόρος των χρηστών της εφαρμογής που κατέφυγαν στην δικαιοσύνη ανέφερε ότι "οι ΗΠΑ ποτέ δεν έχουν κλείσει μια μεγάλη πλατφόρμα επικοινωνιών, ούτε καν σε καιρό πολέμου. Το κλείσιμο του WeCHat δημιουργεί πρόβλημα στην Πρώτη Τροπολογία και στοχεύει την κινεζο-αμερικανική κοινότητα”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.