ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να κατοχυρωθεί ως ανθρώπινο δικαίωμα το υγιές περιβάλλον!

17:07 - 22 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Να κατοχυρωθεί ως ανθρώπινο δικαίωμα το υγιές περιβάλλον!
Κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής συνάντησης, στις 21 Σεπτεμβρίου 2020, με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Rik Daems, μοιράστηκε με την Αγιότητά του την πεποίθησή του ότι, ένα υγιές περιβάλλον πρέπει να θεωρείται ανθρώπινο δικαίωμα, και την ελπίδα του ότι αυτό θα μπορούσε τελικά να κατοχυρωθεί στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με την μορφή πρόσθετου πρωτοκόλλου.

Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε ο πρόεδρος της ΚΣΣΕ στον Πάπα, ήταν εκείνο της βίας κατά των γυναικών, που αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19, τονίζοντας ότι αποτελεί θέμα σοβαρής ανησυχίας και ότι πρέπει επειγόντως να καταστεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κοινωνίας στο σύνολό της.

«Δεν πρέπει να συνεισφέρουμε σε αυτό που ο Πάπας Φράνσις περιέγραψε σε μια από τις ομιλίες του ως «παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Συζήτησαν επίσης τη σημασία μιας προσέγγισης που έφερε την «ενότητα στην πολυμορφία» και την επιτακτική ανάγκη η Ευρώπη να παραμείνει ενωμένη, και όχι να παραχωρήσει έδαφος στον αυξανόμενο εθνικισμό, αλλά να προωθήσει ενεργά την πολυμέρεια. Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να μιλήσει στη Συνέλευση, σε μία από τις μελλοντικές της συνόδους.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:34 - 22 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.