ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, λόγω κρούσματος κορονοϊού

17:04 - 22 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, λόγω κρούσματος κορονοϊού
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να αναβάλλει την προγραμματισμένη για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Τρίτης ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε πως η Σύνοδος Κορυφής αναβάλλεται για τις 1 και 2 Οκτωβρίου.

Η απόφαση ελήφθη, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό άνδρας της ασφάλειας του κ. Μισέλ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υποβλήθηκε σε τεστ, αλλά έχει μπει σε καραντίνα, όπως προβλέπει σε αυτές τις περιπτώσεις η νομοθεσία του Βελγίου.

Έτσι, αποφάσισε την αναβολή της Συνόδου για την επόμενη εβδομάδα την Πέμπτη και την Παρασκευή 1 και 2 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε πως η Σύνοδος είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ελλάδα, καθώς σε αυτή αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου και η σχέση της ΕΕ με την Τουρκία.

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν με Μέρκελ και Μισέλ

Τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας συζήτησαν στο μεταξύ την Τρίτη ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ.

Στην τηλεδιάσκεψη, ο Πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο, τονίζοντας μάλιστα με νόημα πως οι ενέργειες της Ελλάδας θα καθορίσουν την πρόοδο των συζητήσεων. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικό ρεπορτάζ.

Η νέα εξέλιξη με την αναβολή της Συνόδου Κορυφής παρατείνει μεν την αγωνία της Ελλάδας, αλλά από την άλλη μεριά δίνει και περισσότερο χρόνο στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο στάδιο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 17:17 - 22 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.