ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: Μεταφέρει 200 δισ. ευρώ στη Γερμανία λόγω Brexit

14:15 - 23 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
JPMorgan: Μεταφέρει 200 δισ. ευρώ στη Γερμανία λόγω Brexit
Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan σχεδιάζει την άμεση μεταφορά κεφαλαίων αξίας περίπου 200 δισ. ευρώ (230 δισ. δολάρια) από τη Βρετανία στη Γερμανία, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στο θέμα της εμπορικής συμφωνίας μετά το Brexit. Η κίνηση αυτή αναμένεται να την καταστήσει μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος, η JP Morgan σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη μεταφορά των assets στη θυγατρική της με έδρα τη Φρανκφούρτη, έως τα τέλη του 2020.

Πριν λίγες μέρες άλλωστε, η ίδια τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα μετακινηθούν άμεσα 200 ανώτερα στελέχη της από το Λονδίνο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς οι αξιωματούχοι της θεωρούν δύσκολη την επίτευξη εμπορικής ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ήδη 200 traders έχουν ειδοποιηθεί να μετακομίσουν σε πόλεις όπως το Μιλάνο, η Φρανκφούρτη και η Μαδρίτη με συμβόλαιο τουλάχιστον ενός έτους. Τον Ιανουάριο, η τράπεζα είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει σημαντικά το κέντρο της στο Παρίσι ως μέρος των σχεδίων μετεγκατάστασης ορισμένων υπηρεσιών από το Λονδίνο, μετά το Brexit.

Πέρυσι, η εταιρεία συμβούλων Ernst & Young δήλωσε ότι περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 1 τρισ. δολαρίων βρίσκονταν σε διαδικασία μεταφοράς, από τη Βρετανία σε νέους χρηματοοικονομικούς κόμβους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει Brexit.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.