ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Δεν απαντά στη...σύνδεση «δημογραφικής ανανέωσης» -μετανάστευσης

10:43 - 24 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Δεν απαντά στη...σύνδεση «δημογραφικής ανανέωσης» -μετανάστευσης
Με μία λιτή, πρόσφατη, απάντηση του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση του Bέλγου ευρωβουλευτή της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Filip De Man, για το αν η «δημογραφική ανανέωση» που ευαγγελίζεται, θα στηριχθεί ή όχι στην μετανάστευση.

Στην τεκμηριωμένη και καθόλου άσχετη με την γήρανση της Ευρώπης, ο Βέλγος ευρωβουλευτής, είχε επισημάνει ότι:

-Η παράγραφος 3 της σημείωσης 7497/20 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τις δημογραφικές προκλήσεις στην ΕΕ περιλαμβάνει το ακόλουθο εδάφιο: «Καθώς η βιώσιμη ανάπτυξη και η οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς απαιτούν ανθρώπινο κεφάλαιο και νέες καινοτόμες λύσεις, η δημογραφική ανανέωση πρέπει να υποστηρίζεται σε όλα τα κράτη μέλη και θα πρέπει να έχει την ίδια προτεραιότητα με την ουδετερότητα του κλίματος και την ψηφιοποίηση σε επίπεδο ΕΕ».

Εύλογα, λοιπόν, ο ευρωβουλευτής αναρωτήθηκε για το αν μπορεί το Συμβούλιο να διευκρινίσει την ακριβή έννοια της «δημογραφικής ανανέωσης» που αναφέρεται στο σημείωμά του καθώς και αν «δημογραφική ανανέωση» σημαίνει μετανάστευση!

Σημείωνε δε ακόμη ότι, η παράγραφος 5 του σημειώματος, αναφέρεται σε εκτιμώμενη συρρίκνωση 8,2% του εργατικού δυναμικού της ΕΕ (περίπου 19 εκατομμύρια) μεταξύ 2023 και 2060 και αναρωτιόταν ποιο ποσοστό αυτής της συρρίκνωσης θα αντισταθμιζόταν από τη «δημογραφική ανανέωση» που αναφέρεται στο σημείωμα.

Στην απάντηση του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, απαρνείται την υποχρέωση να εξηγήσει όρους που χρησιμοποιούνται συνήθως σε δημογραφικές μελέτες ή έγγραφα πολιτικής και χαρακτηρίζει τις ερωτήσεις του Βέλγου ευρωβουλευτή «υποθετικές» (sic)!

Ακολουθεί ολόκληρη η λιγόλογη απάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:

Απάντηση (21.9.2020)

«Δεν εναπόκειται στο Συμβούλιο να εξηγήσει όρους που χρησιμοποιούνται συνήθως σε δημογραφικές μελέτες ή έγγραφα πολιτικής. Όσον αφορά τη δεύτερη και τρίτη ερώτηση, το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου, υπενθυμίζει ότι δεν είναι πολιτική του Συμβουλίου να απαντά σε υποθετικές ερωτήσεις.

Υπενθυμίζεται επίσης στο Αξιότιμο Μέλος ότι το έγγραφο 7497/20 της 23ης Απριλίου 2020 ήταν ένα ενδιάμεσο βήμα προς την έγκριση των συμπερασμάτων του Συμβουλίου με θέμα «Δημογραφικά στοιχεία» Προκλήσεις - Ο δρόμος μπροστά »στις 8 Ιουνίου 2020».

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.