ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Ανάκαμψη μικρότερη των προβλέψεων για το επιχειρηματικό κλίμα

11:53 - 24 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Γερμανία: Ανάκαμψη μικρότερη των προβλέψεων για το επιχειρηματικό κλίμα
Συνεχίστηκε το Σεπτέμβριο η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος μεταξύ των στελεχών των γερμανικών επιχειρήσεων, με το δείκτη Ifo να διαμορφώνεται στις 93,4 μονάδες, μετά από τις 92,5 μονάδες που είχε καταγράψει τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, οι εταιρείες αξιολόγησαν εκ νέου την τρέχουσα κατάστασή ως καλύτερη από ό, τι τον προηγούμενο μήνα, ενώ αναμένουν επίσης ότι η δραστηριότητα τους θα ανακάμψει περαιτέρω. Η γερμανική οικονομία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης παρά τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων.

Η άνοδος ωστόσο του δείκτη δεν κάλυψε τις προβλέψεις των οικονομολών, οι οποίοι έκαναν λόγο για άνοδο στις 93,8 μονάδες.

Στη μεταποίηση, ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος σημείωσε σημαντική αύξηση. Σημαντικά λιγότερες εταιρείες αξιολόγησαν την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση ως δύσκολη. Ταυτόχρονα, περισσότερες βιομηχανικές εταιρείες ανέμεναν ότι η επιχειρηματική τους κατάσταση θα βελτιωθεί περαιτέρω στο εγγύς μέλλον. Οι βιομηχανίες ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής ειδικότερα είναι αισιόδοξες.

Αντίθετα, στον τομέα των υπηρεσιών, ο δείκτης υποχώρησε, μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις. Αυτό οφείλεται στις λιγότερο αισιόδοξες προσδοκίες. Ωστόσο, οι εταιρείες έκριναν ότι η τρέχουσα κατάστασή τους ήταν οριακά καλύτερη.

Στο εμπόριο, το επιχειρηματικό κλίμα αυξήθηκε σημαντικά. Οι εταιρείες ήταν πολύ πιο ικανοποιημένες με την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση και πολλές από αυτές υποθέτουν ότι θα βελτιωθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Στην κατασκευή, ο δείκτης αυξήθηκε ξανά. Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση ανέβηκε στην υψηλότερη τιμή από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Αν και οι προοπτικές παραμένουν απαισιόδοξες, είναι κάπως λιγότερο από ό, τι τον Αύγουστο.

ifo

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.