ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Κάλυψη οικονομικών αξιώσεων για τυχόν παρενέργειες από το εμβόλιο

10:32 - 25 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
ΕΕ: Κάλυψη οικονομικών αξιώσεων για τυχόν παρενέργειες από το εμβόλιο
Τη δέσμευση ότι η ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πληρώσουν τυχόν οικονομικές αξιώσεις που θα προκύψουν από πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό και οι οποίες θα ξεπερνούν το ποσό που έχουν συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την φαρμακευτική εταιρεία, επεσήμανε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία αυτή υπόκειται σε διαφορετικούς όρους, με την αντίστοιχη που έχει συνάψει η Ε.Ε. με την Sanofi.

Οι συμφωνίες αντικατοπτρίζουν τις διαφορετικές στρατηγικές που ακολουθεί η Ευρώπη, με 2 από τις κορυφαίες φαρμακευτικές στον κόσμο για την προστασία τους, καθώς η συζήτηση μαίνεται σχετικά με τις υποχρεώσεις τους για τα εμβόλια με στόχο τον τερματισμό της πανδημίας.

Η AstraZeneca εξασφάλισε την υποστήριξη της Ε.Ε. με μία εμπιστευτική συμφωνία για χαμηλότερη τιμή διάθεσης, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Εάν μια εταιρεία ζητήσει υψηλότερη τιμή, δεν θα συμφωνήσουμε με τους ίδιους όρους», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες, αλλά αρνήθηκε να ονομασθεί καθώς οι συμφωνίες είναι εμπιστευτικές.

Οι απροσδόκητες παρενέργειες μετά την έγκριση του εμβολίου είναι σπάνιες, αλλά η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το εμβόλιο, αυξάνει τους κινδύνους απρόβλεπτων καταστάσεων.

Η συμφωνία με την AstraZeneca, η οποία μετατοπίζει το οικονομικό κόστος στους Ευρωπαίους φορολογούμενους στην περίπτωση που προκύψουν προβλήματα από τη διάθεση του εμβολίου, επιτεύχθηκε τον Αύγουστο.

Βάσει της συμφωνίας, η AstraZeneca θα πληρώσει μόνο τα νομικά έξοδα μέχρι ένα ορισμένο όριο, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, αρνούμενος να εξηγήσει πώς θα μοιρασθεί το κόστος μεμονωμένα με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.