ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελόζι: Θέμα «εθνικής ασφάλειας» τα χρέη του Τραμπ

22:39 - 28 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Πελόζι: Θέμα «εθνικής ασφάλειας» τα χρέη του Τραμπ
Τα χρέη που φέρεται ότι βαρύνουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, εγείρουν ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Η Δημοκρατική πολιτικός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, τόνισε ότι οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν σε ποιους οφείλει χρήματα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Δεν είναι σαφές, όπως είπε, ποιος διακρατά το χρέος και αν πρόκειται για διάφορες χώρες που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να ασκήσουν επιρροή στον πρόεδρο. «Για μένα, αυτό είναι θέμα εθνικής ασφάλειας», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα των New York Times υποστηρίζει ότι ο Τραμπ, όντας δισεκατομμυριούχος, πλήρωνε φόρους 750 δολαρίων για τα έτη 2016 και 2017 και ότι χρωστά 300 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τους NYT, ο Τραμπ υπόκειται ήδη σε έλεγχο της ομοσπονδιακής εφορίας (Internal Revenue Service, IRS) για την επιστροφή φόρου 72,9 εκατ. δολαρίων που ζήτησε σε μία περίπτωση αφού δήλωσε μεγάλες ζημίες. Αν ο έλεγχος της IRS καταλήξει ότι το ποσό του καταβλήθηκε αχρεωστήτως, ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να κληθεί να πληρώσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.