ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόσχα: Παράταση των σχολικών διακοπών τον Οκτώβριο εξαιτίας του κορονοϊού

10:56 - 29 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Μόσχα: Παράταση των σχολικών διακοπών τον Οκτώβριο εξαιτίας του κορονοϊού
Την παράταση των προγραμματισμένων σχολικών διακοπών τον Οκτώβριο σε δύο εβδομάδες, αποφάσισαν τη Τρίτη οι τοπικές αρχές της Μόσχας, ως μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ειδικότερα, η κίνηση αυτή ακολουθεί της συστάσεις του δημάρχου την περασμένη εβδομάδα σε όσους έχουν χρόνια προβλήματα υγείας ή είναι άνω των 65 ετών, να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, οι μαθητές θα απουσιάζουν από τα σχολεία από τις 5 έως τις 18 Οκτωβρίου και προέτρεψε τους γονείς να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα παραμείνουν στα σπίτια, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Σήμερα ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών -που συχνά είναι ασυμπτωματικοί- είναι παιδιά», δήλωσε. «Όταν επιστρέφουν στα σπίτια τους, μεταδίδουν εύκολα τον ιό σε ενήλικες και ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας που αρρωσταίνουν πολύ περισσότερο».

Πηγές ανέφεραν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα, ότι τα νοσοκομεία της Μόσχας έχουν λάβει εντολή να ελευθερώσουν εκατοντάδες κρεβάτια για ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς τα κρούσμα αυξάνονται.

Σημειώνεται πως το Κρεμλίνο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν προτίθεται να επιβάλει νέα lockdowns παρά τον αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων. Με περισσότερα από 1.159.000 κρούσματα, η Ρωσία έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό στον κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:04 - 29 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.